Menu

''Mooi om te zien hoe paden elkaar kruisen!''


Priscilla Koning

Priscilla Koning

30 juli 2024

Als werkgever willen wij een veilige en prettige werkomgeving bieden aan onze werknemers. Wij geloven erin, dat wanneer wij er in slagen om iedereen zich thuis te laten voelen, dit resulteert in betrokkenheid en een ongedwongen informele sfeer.
Ik heb al in een eerder nieuwsitem aangegeven dat we werkplezier en geluk binnen Teamplast heel hoog in het vaandel hebben staan. ‘’Als medewerkers tevreden zijn zullen ze ook een goed woordje voor je doen en zelf nieuwe mensen aandragen.’’
Als je inmiddels het aantal familieleden binnen onze muren optelt dan is dit in de afgelopen jaren extreem gegroeid. En dit unieke fenomeen vinden wij een eigen rubriek waard.

Want hoe leuk is samenwerken met familie nou eigenlijk en zijn er ook nadelen?
Ik ben heel benieuwd en neem jullie graag mee in een reeks van zes verschillende familieverhalen.
In het dit item vertel ik je graag meer over Evert en Lisa. 

 

Lezen jullie mee? 

Wie hebben we eigenlijk voor ons?


Naam: Evert Benthem 
Functie: Project Manager Special Machinery 
Datum in dienst: 01-01-2008

Naam: Lisa-Lotte Benthem (zeg gerust Lisa)
Functie: HR Support 
Datum in dienst: 01-09-2021


Familieband: Vader & Dochter

Evert werkt al zijn hele leven in de techniek, waarvan grotendeels hier in Heteren. Hij startte eigenlijk al in 1998 bij Teamplast en was na een aantal jaar toe aan een nieuwe stap die hij vond bij het Waterschap. Na een periode van vijf jaar bij het Waterschap startte hij wederom bij Teamplast. Ditmaal vond hij een nieuwe uitdaging in de opstart van een groot project voor Cedevita. De plannen van Evert om meer projectmatig te werken sloot aan bij de behoeften van Teamplast en de nog ontbrekende aansturing op dit grote project. Mooi om te zien hoe paden elkaar kruisen en de samenwerking weer nieuw leven ingeblazen werd! Ook de kinderen van Evert zijn opgegroeid met Teamplast en de nodige speeluren in de fabriek. Vandaar dat Lisa ook direct een goed en vertrouwd gevoel had bij deze plek.

Lisa is de dochter van Evert en brengt de nodige werkervaring met zich mee, dat komt volgens Evert omdat ze erg ambitieus en gedreven is. ''Hard werken zit er gewoon in bij Lisa, daar hoef je niet aan te twijfelen''. Lisa is begonnen in het vastgoed waar ze bijna negen jaar in heeft gewerkt. De geboorte van haar zoontje was een moment om even stil te staan bij ''wat wil ik nu eigenlijk''. Even stoppen met werken, ruimte maken voor nieuwe plannen en vanuit daar verder kijken wat er ontstaat. Op dat moment had Teamplast tijdelijk wat extra daadkracht nodig op wat lopende verbeterprocessen. En zo ging de samenwerking van start! De match bleek zo goed dat Lisa er bijna drie jaar later, en een dochter rijker, nog steeds rondloopt en zich volledig focust op communicatie, organisatie en personeel.  ''Ik vind het mooi om van waarde te kunnen zijn voor een groeiende, veranderende organisatie en ervoor te zorgen dat we met elkaar de juiste keuzes maken. Prettige en duidelijke communicatie is daarin essentieel. Zo zie je maar, vaak kom je vanzelf op een plek waar je hoort te zijn.''

 

Evert ziet de handtekening van Lisa soms al terug binnen het bedrijf. Dan ziet hij iets voorbijkomen en denkt ''dit moet Lisa zijn geweest''.

Bij Lisa is er niet snel iets onmogelijk, oplossingen vinden ziet ze vaak als een uitdaging.  ''Haar energieke, creatieve en sociale kant kunnen we goed gebruiken binnen Teamplast!''

Als Lisa begint te vertellen over Evert dan zie je gelijk de hechte band tussen hen. ''Ik zie zijn normen en waarde terug binnen het bedrijf, hij is een hele trouwe medewerker en zal nooit uit de pas lopen. Soms zou het goed zijn als hij dat wel iets meer zou doen" lacht Lisa.
"Door zijn bak aan ervaring, technische kennis, goede inzichten, probleemoplossend vermogen en zijn rustige karakter heeft Evert al veel kunnen betekenen voor Teamplast. Super mooi om dat nu ook van dichtbij mee te mogen maken.''

Dat er heel veel familieleden werken bij Teamplast is niet merkbaar op de werkvloer, dat is een goed teken denken Evert en Lisa. Het geeft aan dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen je collega of familielid, op de werkvloer dan!
Voor Lisa is het een échte meerwaarde om samen met haar vader binnen Teamplast te kunnen werken. Ze omschrijft hoe fijn het is om te kunnen kletsen met haar vader omdat hij precies weet wat ze bedoelt. Dit geeft soms mooie nieuwe inzichten en ook een goede brede kijk op de hele organisatie, die je enkel vanuit kantoor niet altijd meekrijgt.
''En daarnaast is het met de hele familie op bedrijfsfeestjes natuurlijk extra gezellig!'' 

Lisa is precies hetzelfde op werk als thuis! Ik vind het mooi om te zien hoe ze helemaal zichzelf kan zijn. We hebben met elkaar een fijne manier gevonden om collega's te zijn en zorgen ervoor dat dit zowel privé als zakelijk geen invloed heeft.

Evert

Bij Teamplast is de term "Familiebedrijf" écht een onderdeel van de cultuur, er is ruimte en aandacht voor het gezin en een goede balans. Voor Evert extra mooi om te zien hoe zijn kinderen vroeger al vol verwondering door de fabriek liepen en dat dit ook voor de volgende generatie zo is. Zijn kleinzoon kwam kort geleden nog langs om de levering van de nieuwe machines te bewonderen.